Поздрав од претседателот на Хама

Почитувани пријатели на хомеопатијата, граѓани и драги колеги.

Хомеопатијата незапирливо навлегува на нашите простори. Македонското поднебје одамна ја развива и негува класичната западна медицина. Веќе неколку генерации на наши школувани лекари го лекуваат нашиот народ од секаквите заболувања на денешнината.

Продолжи со читање Поздрав од претседателот на Хама

Продлабочена соработката на Хама со Симилимум

Во рамките на постоечките контакти е продлабочена соработката на Хомеопатско здружение ХАМА Велес Република Макдонија со Хомеопатски центар Симилимум од Белград Република Србија. Соработката опфаќа организирање на Хомеопатска школа по класична хомеопатија во Велес, Република Македонија, како и пристап до хомеопатска литература преведена на српски јазик.

Продолжи со читање Продлабочена соработката на Хама со Симилимум