Aconitum Napelus (Аконитум Напелус)

Основен лек за прва помош во Хомеопатијата. Би требало секој да го поседува во домашната аптека. Тоа е затоа што ситуациите каде тој може да спаси живот се случуваат било каде и драгоценото време до доаѓањето на лекарот може да го обезбедат неколку капки потенција на овој лек директно на јазикот.

Продолжи со читање Aconitum Napelus (Аконитум Напелус)