Aconitum Napelus (Аконитум Напелус)

Основен лек за прва помош во Хомеопатијата. Би требало секој да го поседува во домашната аптека. Тоа е затоа што ситуациите каде тој може да спаси живот се случуваат било каде и драгоценото време до доаѓањето на лекарот може да го обезбедат неколку капки потенција на овој лек директно на јазикот.

Продолжи со читање Aconitum Napelus (Аконитум Напелус)

Вакцинација и хомеопатија, како да се заштитите од несаканите ефекти на вакцината врз вашето дете

Вакцина  е биолошки агенс кој со посебна претходна припрема претставува носител на антиген специфичните својства на заболувањето против кого е усмерен, со цел специфично да го стимулира телесниот имунитет против определеното заболување заради стварање на отпорност кон него. Постапката на внесување на вакцината во телото се вика вакцинација.

Продолжи со читање Вакцинација и хомеопатија, како да се заштитите од несаканите ефекти на вакцината врз вашето дете