Поздрав од претседателот на Хама

Почитувани пријатели на хомеопатијата, граѓани и драги колеги.

Хомеопатијата незапирливо навлегува на нашите простори. Македонското поднебје одамна ја развива и негува класичната западна медицина. Веќе неколку генерации на наши школувани лекари го лекуваат нашиот народ од секаквите заболувања на денешнината.

Продолжи со читање Поздрав од претседателот на Хама

Продлабочена соработката на Хама со Симилимум

Во рамките на постоечките контакти е продлабочена соработката на Хомеопатско здружение ХАМА Велес Република Макдонија со Хомеопатски центар Симилимум од Белград Република Србија. Соработката опфаќа организирање на Хомеопатска школа по класична хомеопатија во Велес, Република Македонија, како и пристап до хомеопатска литература преведена на српски јазик.

Продолжи со читање Продлабочена соработката на Хама со Симилимум

Aconitum Napelus (Аконитум Напелус)

Основен лек за прва помош во Хомеопатијата. Би требало секој да го поседува во домашната аптека. Тоа е затоа што ситуациите каде тој може да спаси живот се случуваат било каде и драгоценото време до доаѓањето на лекарот може да го обезбедат неколку капки потенција на овој лек директно на јазикот.

Продолжи со читање Aconitum Napelus (Аконитум Напелус)

Вакцинација и хомеопатија, како да се заштитите од несаканите ефекти на вакцината врз вашето дете

Вакцина  е биолошки агенс кој со посебна претходна припрема претставува носител на антиген специфичните својства на заболувањето против кого е усмерен, со цел специфично да го стимулира телесниот имунитет против определеното заболување заради стварање на отпорност кон него. Постапката на внесување на вакцината во телото се вика вакцинација.

Продолжи со читање Вакцинација и хомеопатија, како да се заштитите од несаканите ефекти на вакцината врз вашето дете